Projecte Kumbalawé

Què és el projecte Kumbalawé?

En aquest projecte es pretén donar especial èmfasi a la formació conjunta vocal-musical, l’expressió corporal i la dansa, eines sempre al servei del creixement personal.

Ha estat subvencionat per l’Ajuntament de Banyoles amb 2.000€.

A principis del 2020 BANYOLES SOLIDÀRIA va iniciar la col·laboració, per donar recolzament i cobertura legal, al projecte Kumbalawé, que va néixer el 2016 amb un grup de nenes i nens del barri de la Farga, impulsat per Lali Figueres, professional docent especialista en expressió corporal i cantant.

És un projecte de cors infantils estables, dirigit a nenes i nens de Banyoles, que dóna resposta a dos objectius: d’una banda, oferir accés extraescolar artístic a infants provinents de famílies amb pocs recursos, i d’altra banda, promoure l’intercanvi intercultural entre els infants de la ciutat.

Activitats del 2020

El 2020, veient l’afectació de la pandèmia, concretament en els beneficiaris de Kumbalawé, que ens va bloquejar la possibilitat de realitzar el projecte tant a nivell presencial com online, es va apostar per unes colònies una mica més llargues que les dels anys anteriors.

Es van concentrar els esforços perquè tots plegats poguessin beneficiar-se d’una sortida que els permetés gaudir de la natura, dels amics i de les activitats de lleure i artístiques. Així, les colònies es van dur a terme a Mas Batllori, el mes d’agost, durant tres dies i dues nits, amb la contractació de 3 professors de música, dansa i expressió corporal i la supervisió de Lali Figueras.

També es va decidir d’introduir dos instruments més al projecte, juntament amb el djembé, que ja era habitual. Es van comprar ukeleles i harmòniques.

A %d bloguers els agrada això: