Nicaragua

Apadrinaments

La situació dels infants discapacitats, molt abundants per les condicions socials i sanitàries del país, és molt precària, sobre tot si viuen en comunitats molt apartades del nucli urbà o en barris perifèrics. Per ajudar a les famílies d’aquests infants Banyoles Solidària va iniciar aquest projecte d’apadrinaments amb l’objectiu de possibilitar unes condicions més dignes de vida per a aquest infants.

Actualment (2021) 26 d’aquests infants reben cada mes una ajuda econòmica finançada per famílies o persones del Pla de l’Estany i d’altres indrets. Els padrins reben periodicament informació dels seus apadrinats.

Famílies esperant rebre els diners mensuals per a l’ajuda dels infants discapacitats.

Cooperatives de crèdit (Microcrèdits)

Des de fa anys a tres comunitats rurals (Potrerillos, El Peñasco i La Laguna) estan funcionant amb èxit tres cooperatives de microcrèdits que es van iniciar com a “banquitos populares” amb el suport de Banyoles Solidària i d’alguns ajuntaments de la comarca. Des de l’any 2012 estan legalment reconegudes.

Amb el suport de l’ajuntament de Banyoles l’any 2016 van construir els locals per a oficines i reunions a cada una de les tres comunitats.

Els microcrèdits son petits crèdits a retornar amb condicions molt favorables per als petits camperols que no tenen accés al crèdit especulatiu dels bancs. Els microcrèdits possibiliten la compra d’”insumos” per les seves activitats agrícoles o per petits negocis familiars. Amb el fons creat cada any es beneficien molts camperols i les seves famílies.

A la comunitat d’El Peñasco es van comprar i instal·lar vàries sitges per a emmagatzemar el blat de moro. I a la comunitat d’El Espino es va comprar un molí i es va instal·lar a la seva caseta.

Al’any 2019 amb subvenció de l’ajuntament de Banyoles a la comunitat de Potrerillos es va renovar una bona part de la captació i conducció d’aigua potable per a la comunitat.

Sala educativa i recreativa Xilonem (guarderia):

Aquest projecte es va iniciar l’any 2016  en un local llogat a l’associació Red de Mujeres de Condega per infants de 3 a 5 anys. És un espai d’atenció, educació, aprenentatge i socialització. 

Els seus objectius específics són:

  • Donar atenció personalitzada i de qualitat a la mainada.
  • Propiciar un ambient segur i agradable.
  • Desenvolupar activitats d’autonomia i socialització.
  • Estimular àrees de desenvolupament motor, sensorial i de llenguatge.
  • Possibilitar a les mares i pares unes hores lliures per poder anar a treballar.

Actualment la matrícula és de 30 infants, atesos per tres educadores. Econòmicament te el suport dels ajuntaments de Palol de Revardit i de Serinyà a través de Banyoles Solidària.

A %d blogueros les gusta esto: