Nicaragua

Apadrinaments

La situació dels infants discapacitats, molt nombrosos per les condicions socials i sanitàries del país, és molt precària, sobretot si viuen en comunitats molt apartades del nucli urbà o en barris perifèrics. Per ajudar les famílies d’aquests infants, Banyoles Solidària va iniciar aquest projecte d’apadrinaments amb l’objectiu de possibilitar unes condicions més dignes de vida per a aquests infants.

Actualment (2021) 26 d’aquests infants reben cada mes una ajuda econòmica finançada per famílies o persones del Pla de l’Estany i d’altres indrets. Els padrins reben periòdicament informació dels seus apadrinats a través de les entitats nicaragüenques.

Famílies esperant rebre els diners mensuals per a l’ajuda dels infants discapacitats

Cooperatives de crèdit (microcrèdits)

Des de fa anys a tres comunitats rurals (Potrerillos, El Peñasco i La Laguna) estan funcionant amb èxit tres cooperatives de microcrèdits que es van iniciar com a “banquitos populares” amb el suport de Banyoles Solidària i d’alguns ajuntaments de la comarca. Des de l’any 2012 estan legalment reconegudes.

Amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles, l’any 2016 els membres de les cooperatives van construir els locals per a oficines i reunions a cada una de les tres comunitats.

Els microcrèdits són petits crèdits a retornar amb unes condicions molt favorables per als petits camperols que no tenen accés al crèdit especulatiu dels bancs. Els microcrèdits possibiliten d’adquirir ”insumos” per a les seves activitats agrícoles o per a petits negocis familiars. Amb el fons creat cada any, se’n beneficien molts camperols i les seves famílies.

A la comunitat d’El Peñasco es van comprar i instal·lar diverses sitges per a emmagatzemar el blat de moro. I a la comunitat d’El Espino es va comprar un molí i es va instal·lar a la seva caseta.

L’any 2019, amb una subvenció de l’Ajuntament de Banyoles a la comunitat de Potrerillos, es va renovar una bona part de la captació i conducció d’aigua potable per a la comunitat.

Sala educativa i recreativa (guarderia) Xilonem

Aquest projecte es va iniciar l’any 2016  en un local llogat a l’associació Red de Mujeres de Condega per a infants de 3 a 5 anys. És un espai d’atenció, educació, aprenentatge i socialització. 

Els seus objectius específics són:

  • Donar atenció personalitzada i de qualitat a la mainada.
  • Propiciar un ambient segur i agradable.
  • Desenvolupar activitats d’autonomia i socialització.
  • Estimular àrees de desenvolupament motor, sensorial i de llenguatge.
  • Possibilitar a les mares i pares unes hores lliures per poder anar a treballar.

Actualment la matrícula és de 30 infants, atesos per tres educadores. Econòmicament, té el suport dels ajuntaments de Palol de Revardit, de Serinyà i d’Esponellà, a través de Banyoles Solidària.

A %d bloguers els agrada això: